اسپات آکادمی

یخچال های فروشگاهی از گذشته تا کنون چه تغییراتی داشته اند؟

توسعه جوامع و جمعیت رو به رشد در سال های گذشته این نیاز را ایجاد نمود که فروشگاه هایی مدرن با طراحی و سطح خدمات متفاوت از آنچه بود ایجاد شود. اولین فروشگاه های خرده فروشی با مشابهت فروشگاه های امروزی در اواسط قرن 19 میلادی و در کشور آمریکا ایجاد شدند که به دلیل ویژگی های متمایزشان با استقبال گسترده مواجه و به سرعت گسترش یافتند.

امروز در کشور ایران همگام با سایر کشورهای دنیا و حتی در مواردی سریعتر از بقیه، شاهد رشد روزافزون فروشگاه های مدرن و زنجیره ای هستیم. در این فروشگاه ها به دلیل تجربه خوشایند خرید سلف سرویس برای مشتریان، طراحی و چیدمان فروشگاه بر طبق اصول و استانداردهایی صورت می پذیرد که این تجربه را بهتر و دلپذیرتر نماید.

فروشگاه های زنجیره ای، سوپرمارکت ها و هایپرمارکت ها در حال حاضر تجهیزات مدرنی در اختیار دارند که بر مبنای این سطح از خدمات طراحی و ساته می شوند. به عنوان مثال در فروشگاه هایی که خدمات بصورت کامل یا محدود انجام می شود، ارتفاع قفسه ها گاه بسیار بلند در نظر گرفته شده و قفسه بندی تا نزدیکی سقف ادامه دارد که در این حالت فروشگاه داران با استفاده از تجهیزات خاص به طبقات بالایی دسترسی پیدا کرده و کالای مورد نیاز مشتری را ارائه می دهند. کمبود و محدودیت فضا از دیگر دلایل این نوع قفسه بندی است. اما در فروشگاه های امروزی که تمامی امر جمع آوری سفارشات توسط خود مشتریان انجام می شود استفاده از این نوع قفسه بندی مرسوم نیست.

در این فروشگاه ها قفسه ها، استند ها، یخچال و فریزرها و سایر تجهیزات فروشگاهی با امکان دسترسی راحت مشتریان به بخش های مختلف آنها طراحی و ساخته می شوند.

یخچال های پرده هوا چه مزیتی دارند؟

یکی از تجهیزات ضروری و پرکاربرد در انواع فروشگاه های زنجیره ای و سوپرمارکت ها یخچال های فروشگاهی هستند. با توجه به اهمیت حفظ کیفیت و تازگی محصولات تندمصرف و زود فسادپذیر، استفاده از یخچال های فروشگاهی با کیفیت بالا اهمیت فراوان دارد. علاوه بر کیفیت، طراحی و سهولت دسترسی مشتریان به فضای داخل اهمیت بالایی دارد. یخچال های پرده هوا نسل جدیدی از یخچال های فروشگاهی هستند که دسترسی راحت برای مشتریان را به ارمغان آورده است. در این یخچال ها با استفاده از فناوری پرده هوا، درب های محصول حذف شده و دسترسی به کالای داخل آن به راحتی صورت می گیرد.

استفاده از فناوری پرده هوا علاوه بر اینکه از خروج هوای سرد تولید شده داخل یخچال جلوگیری می کند، دسترسی راحت به داخل یخچال را نیز فراهم می آورد. برخی از تولیدکنندگان به منظور مدیریت مصرف انرژی برای این یخچال ها، پرده شب نیز در نظر می گیرند که برای زمانهایی که بصورت طولانی از یخچال استفاده نمی شود مناسب است و با استفاده از آن کابین یخچال بطور کامل پوشیده می شود.

در یخچال های درب دار علاوه بر اینکه برای دسترسی به کالا نیاز به باز و بسته کردن دربها است، به دلیل استفاده مکرر از عمر محصول نیز کاسته می شود. به علاوه به دلیل عدم وجود پرده هوا، با هر بار باز و بسته شدن دربها مقدار زیادی از انرژی و هوای سرد داخل یخچال به هدر می رود.

تفاوت یخچال پرده هوا و دربدار چیست؟

در یخچال های دربدار به منظور حفظ دمای داخل کابین و حفظ برودت از درب استفاده می شود. از آنجا که نمایش کالای داخل یخچال در فروشگاه بسیار اهمیت دارد، درب این یخچالها شیشه ای است و اغلب از شیشه های دو یا سه جداره برای ساخت آن استفاده می شود تا از خروج برودت جلوگیری به عمل آورده و در مصرف انرژی نیز صرفه جویی گردد. همچنین برای عایق بندی فاصله بین درب و کابین از نوارهای پلاستیکی عایق استفاده می شود که این نوارها بایستی بصورت مرتب بازبینی شده و از سلامت آنها اطمینان حاص شود چرا که در صورت وجود آسیب، می تواند موجب هدررفت بالای انرژی گردد.

کابین و موتور یخچال های دربدار با پرده هوا تفاوت قابل ملاحظه ای ندارند. سیستم مدیریت مصرف انرژی در یخچال های پرده هوا اهیمت بسیار زیادی دارد زیرا این یخچال ها بدون درب بوده و بایستی با استفاده از این سیستم و همچنین مکانیزم پرده هوا، دمای داخل کابین حفظ گردد.

ابعاد مختلف یخچال های فروشگاهی

یخچال های فروشگاهی ابعاد مختلفی دارند که بر این اساس تعداد درب های آنها نیز کم یا زیاد خواهد شد. به عنوان مثال یخچال های تک درب از جمله پرکاربردترین یخچال های فروشگاهی هستند که به دلیل ابعاد کوچک در انواع فروشگاه خرده فروشی و حتی هتل ها، کافه ها، مراکز تجاری و اداری مورد استفاده قرار می گیرند و اغلب کالاهایی مانند خوراکی ها کوچک و انواع نوشیدنی در آنها چیدمان می شود. این یخچال ها علاوه بر ابعاد کوچک، از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه هستند. از اینرو جزو پرفروش ترین مدلهای یخچال های فروشگاهی قرار دارند.

یخچال های پرده هوا نیز به همین ترتیب در ابعاد و اندازه های مختلف ساخته می شوند. همچنین می توان با توجه به فضای فروشگاه چندین کابین در یک اندازه استاندارد را بصورت سری متصل نموده و با استفاده از یک موتور مرکزی مجموعه یخچال را راه اندازی نمود. این چیدمان برای یخچال های دربدار به دلیل نیاز به دیواره برای نصب درب میسر نیست و کابین های یخچال های دربدار بصورت مجزا در کنار یکدیگر قرار می گیرند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *