اسپات آکادمی

هزینه تجهیز انبار

تجهیزات انبار آنلاین

طراحی و تجهیز یک انبار چه هزینه هایی را شامل می شود؟

همانگونه که در مقاله تجهیز انبار و چیدمان انبار اشاره کردیم، از آنجا که انبارها نقاط استراتژیک و مهمی برای سازمان ها و شرکت های تولیدی به حساب می آیند، طراحی و تجهیز آنها بایستی مطابق با استانداردهای پذیرفته شده در این زمینه و رعایت نکات مهمی برای به حداکثر رساندن ایمنی، بهینه سازی استفاده از فضا و به حداقل رساندن هزینه های عملیاتی صورت گیرد.

طراحی و ساخت انبار هزینه های مختلفی اعم از هزینه های ساخت، هزینه های تجهیز و هزینه های عملیاتی انبارداری را شامل می شود که در این مقاله صرفا به هزینه های قبل از انبارداری و آغاز عملیات های آن می پردازیم.

مرحله نخست از هزینه های ساخت انبار شامل انتخاب و خرید زمین و مکان مناسب برای ساخت بنا است. در صورتی که قصد داشته باشیم سوله های انبار را از ابتدا با طراحی و معیارهای مورد نظر خود بسازیم بایستی از درست بودن محل استقرار ساختمان اطمینان داشته باشیم. چرا که بعد از اتمام کار، جابجایی ساختمان و محل انبار هزینه های گزافی را تحمیل خواهد نمود. در این خصوص توجه به نکات زیر ضروری است:

  • زمین ساخت انبار حدالامکان در نقاط حادثه خیز از نظر بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل دور باشد.
  • از مراکز مسکونی فاصله داشته باشد.
  • دسترسی راحت و سریع به یکی از راه های ارتباطی زمینی، هوایی، دریایی یا ریلی فراهم باشد.
  • دسترسی مناسب به سیستم فاضلاب و دفع پسآب های صنعتی داشته باشد.
  • دسترسی مناسب به سیستم دفع زباله های صنعتی داشته باشد و یا در غیر اینصورت سیستم مناسب برای این منظور در نطر گرفته شود.

الزامات ایمنی انبار

بعد از انتخاب محل مناسب برای ساخت انبار، طراحی و ساخت آن آغاز می شود. در صورتی که انبار از قبل ساخته شده و محل و ساختمان با هم خریداری یا اجاره می شود، می توان با لحاظ نمودن تغییراتی در موارد ضروری، کاربری انبار را به آنچه مد نظر داریم نزدیک نماییم.

هنگام ساخت انبار موارد زیر حتما باید مدنظر قرار گرفته و رعایت شود:

  • بايد از سطح زمين هاي اطراف بالاتر باشد.
  • آبگير و نمناك نباشد.
  • ديوارها و سقف ها بدون استثناء بايد از مصالح غير قابل اشتعال بكار برده شود.
  • كف انبارها بايد از بتن  مقاوم باشد تا در برابر وزن اجسام قابليت تحمل را داشته باشد.
  • كف انبارها بايد داراي شيب ملايم باشد تا در صورت شسشتو آب در محل هايي از آن جمع نشود.
  • درب انبارها بايد از جنس فلز و سطح داخلي آن صاف و بدون شكاف باشد.
  • پنجره انبارها بايد فلزي و مجهز به حفاظت و تور سيمي باشد.
  • سيم كشي برق بايد توكار و از داخل ولوله هاي مخصوص انجام گيرد و كليد و پريزها و روشنايي از نوع ضد جرقه باشد.
  • فواصل بين هر رديف از اجناس در انبارهايي كه عرض آنها بيش از 20 متر است در نظر گرفته شود.
  • ازنورکافي برخوردار باشد وحتي الامکان اين روشنايي ازنورطبيعي باشد.محل انبار بايد طوري باشدکه دسترس افرادوخودروها درهنگام بارگيري موادوکالاها وهمچنين درمواقع اضطراري سريعاٌ وبه سهولت ممکن باشد.
  • به منظور پيشگيري ازآتش سوزي محوطه اطراف انبار بايستي عاري ازهرگونه بوته وعلف خشک تا 10متر باشد .
  • انبار بايد مجهزبه درب اضطراري باشد.

ارتفاع سقف انبارها عموما به منظور ایجاد فضای بیشتر برای انبارش مرتفع در نظر گرفته می شود. پس از اتمام ساخت بنا، نوبت به پیاده سازی دستورالعمل های ایمنی در سطح انبار است. در مقاله الزامان ایمنی انبار بصورت کامل به این حوزه پرداخته شده است که در صورت نیاز می توانید آن را مطالعه نمایید.

هزینه های تجهیز انبار شامل چه مواردی است؟

هزینه های پیاده سازی الزامات ایمنی انبار شامل بخش های عمومی و اختصاصی است. بخش های عمومی، استانداردهای ایمنی مشترک در بین تمامی انواع انبار است. از آن جمله می توان به: مستقر نمودن کپسول های آتش نشان، ایستگاه کمک های اولیه، مشخص نمودن مسیرهای اختصاصی برای تردد افراد و وسایل نقلیه بصورت مجزا، تأمین روشنایی اضطراری و مواردی از این دست اشاره نمود.

در خصوص استانداردهای ایمنی اختصاصی بایستی اول نوع انبار و کالاهای داخل آن معین گردد. به عنوان مثال استانداردهای ایمنی انبارهای مواد غذایی یا دارویی با استانداردهای انبارهای مواد اشتعال پذیر متفاوت است که هر یک از این موارد بایستی توصط متخصصین امر و کارشناسان ذی صلاح بازدید و دستورالعمل های مورد نیاز دریافت گردد.

در خصوص هزینه های طراحی انبار، امروزه با پیشرفت علم و در دسترس بودن نرم افزارهای مختلف در حوزه طراحی، می توان بسیاری از نیازمندی ها را قبل از آغاز به کار پیش بینی و در خصوص آنها تصمیم گیری نمود. با استفاده از این نرم افزارها فضای انبار شبیه سازی شده و تجهیزات مورد نیاز آن برآورد می شود. استفاده از این نرم افزارها می تواند از بسیاری دوباره کاری ها و یا خریدهای غیرضرور جلوگیری به عمل آورد.

این نرم افزارها حتی قادرند فرآیندهای انبارداری را نیز شبیه سازی نمایند و بدین ترتیب می توان روال های کاری و فرآیندها جاری در انبار را نیز تا دقت بالایی تخمین زد.

چیدمان انبار

تجهیزات انبار شامل چه اقلامی است؟

خرید تجهیزات مورد نیاز انبار از دیگر موارد هزینه بر در خصوص راه اندازی این مراکز است. در یک دسته بندی کلی تجهیزات انبار را می توان به دو گروه تجهیزات نگهدارنده و تجهیزات حمل و نقل تقسیم نمود.

تجهیزات نگهدارنده شامل:

  • قفسه های انبار
  • باکس پالت ها
  • پالت ها

هر یک از این موارد به تنهایی دارای انواع و زیرگروه های مختلفی هستند که در انبارهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

تجهیزات حمل و نقل انبار نیز شامل:

  • تجهیزات مکانیکی مانند انواع ترولی و چرخ های حمل بار
  • تجهیزات اتوماتیک مانند انواع ماشین آلات انبار

خرید این تجهیزات بایستی بعد از مشخص شدن فرآیندهای انبار صورت گیرد تا تخمین درستی از نوع و تعداد مورد نیاز از هریک از لوازم در اختیار باشد. میزان هزینه ای که برای خرید این اقلام می شود، به بودجه در نظر گرفته شده برای آن بستگی دارد. در حال حاضر تجهیزات انبار در انواع مختلف و با هزینه های متفاوت قابل تهیه است. هر یک از این تجهیزات بسته به مدل و مواد اولیه ای که در ساخت آنها استفاده شده است قیمت های متفاوتی نیز دارند.

عمده هزینه ای که تجهیز انبار به دنبال دارد، هزینه تهیه و نصب قفسه بندی است. قفسه بندی های انبار از تجهیزات ضروری هستند که در تمامی انواع انبار کاربرد دارند و در صورتی که از قفسه بندی در انبار استفاده نشود، فرآیندهای ورود و خروج و به روزرسانی موجودی انبار با دشواری های بسیاری روبرو خواهد بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *