خرید تجهیزات فروشگاهی
در مقالات قبلی به اهمیت و نقش تجهیزات فروشگاهی در سودآوری فروشگاه و بالاتر رفتن سود اشاره کردیم. تجهیزات گسترده ای در هر فروشگاه بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. در این فروشگاهها معمولا سیستم پرداخت ها و محاسبه قیمت با استفاده از تجهیزاتی همچون بارکدخوان، اسکنر و دستگاه پوز انجام می شود. در خرید لوازم و تجهیزات فروشگاهی علاوه بر لزوم در نظر گرفتن مواردی چون: ابعاد فروشگاه، فرمت آن، نوع کسب و کار و کالاهای قابل عرضه، مواردی همچون بودجه و هزینه ای که در نظر داریم صرف تجهیز فروشگاه نماییم بایستی لحاظ گردد.
غیر از این موارد تجهیزات بسیار دیگری در تمامی انواع فروشگاه های خرده فروشی کاربرد دارد. انواع شلف و قفسه فروشگاهی، استندهای تنقلات، صندوق فروشگاهی، سبدهای اقلام تخفیفی، یخچال و فریزرهای فروشگاهی از جمله این تجهیزاتند.
از دیگر مواردی که باید در راستای تأمین تجهیزات فروشگاهی در نظر گرفت این است که چه نوع قفسه هایی در چه مکان هایی نصب کنیم. انواع قفسه ها در بازار وجود دارند که با توجه به جنس محصولات و حجم و وزن آنها نوع قفسه ها را مشخص کنیم که عموما به دلیل استحکام بالاتر قفسه های فلزی در فروشگاه ها و قفسه های راک سنگین در انبارهای کالا کاربرد بیشتری دارند.
در راستای نصب و راه اندازی سیستم قفسه بندی در فروشگاه یا انبار باید ابتدا کارشناس نصب قفسه ها از مکان بازدید نموده و محدودیت ها را در نظر بگیرد. پس از آن طرح های مختلفی پیشنهادی ارائه می شود. اندازه همه مکان ها باید به دقت گرفته شود و از روی این اندازه ها با توجه به استراتژی های شرکت طرح های خاصی روی آن پیاده می شود.
تجهیزات نگهدارنده فروشگاهی
در ساخت قفسه ها از تکنولوژی های خاصی بهره برده می شود. یکی از اولین مراحل ساخت قفسه ها برشکاری است. در این فرایند ورق های فولادی از روش های مختلف برش داده می شوند و با طراحی از پیش تعیین شده ای این قطعات به هم جوشکاری می شوند. مرحله جوشکاری در فرآیند ساخت قفسه ها بسیار مهم است و تعیین کننده استحکام قفسه یا ضعف آن خواهد بود. بععد از پرسکاری قطعات مختلف قفسه بعضا به هم پانچ می شوند و یا از طریق قفل های گیره ای بهم متصل می شوند.
یکی از مهمترین مرحله ها در ساخت قفسه ها رنگ و عایق قفسه هاست از آنجا که معمولا جنس قفسه ها از فلز است و فلز در مواجهه با هوا دچار خوردگی می شود بهتر است سطح کار کاملا تمیز و بعد رنگ کاری شود. رنگ عایق خوبی برای استیل در معرض هوا است.
یکی از راههای خرید امروزه خرید حضوری است که از دیرباز به این صورت بوده است. فروشگاه داران می توانند برای مشاهده و خرید انواع مختلف قفسه بندی ها و خرید آنها به تهران – میدان حسن آباد مراجعه نمایند. تولیدکنندگان تجهیزات فروشگاهی اعم از شلف ، قفسه و تجهیزات نگهدانرده و یا یخچال و فریزرهای فروشگاهی هم بصورت کارگاه های کوچک و هم در قالب کارخانه با خط تولیدهای پیشرفته فعال هستند. این تولیدکنندگان بسته به تعداد و نوع مخاطبین خود دارای دفاتر نمایندگی فروش در سطح شهرها و شهرستان ها هستند.
ساخت یخچال و فریزر فروشگاهی
یخچال و فریزر های موجود در بازار بسیار متنوع بوده و باید با توجه به نوع نیاز و اندازه فروشگاه وطرح و رنگ مناسب یخچال ها را سفارش داد. رنگ و طرح یخچال ها و همچنین قابلیت تغییر رنگ بر اساس نیاز و سفارش مشتری از جمله مواردی است که بر فروش این محصولات موثر است. گذشته از این مشتریان همیشه به دنبال محصولاتی هستند که در عین کیفیت، قیمت مناسبی هم داشته باشند.یخچال یک وسیله سرد کننده است که فضای مشخصی را سرد می کند و گرمای این محفظه را به تدریج خارج می کند. کاربرد یخچال نگهداری مواد فاسد شدنی و دارو هاست. یخچال های امروزی از الکتریسیته برای انتقال حرارت استفاده می کنند.
اولین یخچال مصنوعی در قرن هجدهم اختراع شده است و از آن زمان تغییرات شگرفی در یخچال ها بوجود آمده است. در ساخت یخچال ها و فریزر ها از یک بدنه فلزی که با فوم پر شده است و شبکه لوله های مسی و کمپرسور که با موتور کار می کند استفاده می شود در اینجا به بررسی کمپرسور یخچال و نحوه کارکرد آن می پردازیم: یخچال ها از قسمت های مختلفی تشککیل می شوند که عبارتند از:
- کمپرسور
- اواپراتور
- کندانسور
- ترموستات
کمپرسور یخچال و فریزر
یخچال با خنک کردن فضای داخلی محفظه باعث می شود به دماهای پایین برای نگهداری مواد غذایی فاسد شونده دسترسی داشته باشیم. جالب است بدانیم یخچال معمولی داخل خانه و و یخچال فریزر های صنعتی شبیه بهم کار میکنند و تفاوتشان در حجم سرمایش آنهاست. کمپرسورها یکی از مهمترین اجزای یخچال و فریز فروشگاهی یا به عبارتی قلب تپنده سیستم هستند. ابتدا با روشن شدن کمپرسور که به صورتهای مختلف روتاری و پیستونی و مارپیچی گاز مبرد وارد کمپرسور شده و حجماش کاهش مییابد. بر اثر این اتفاق دمای آن بالا خواهد رفت؛ این امر به این دلیل است که سیال مبرد از قانون گازها تبعیت میکند. مبرد داغ وارد لوله های مسی شده در در معرض هوای بیرون قرار می گیرد و گرمای خود را بر اثر اختلاف دما گاز با محیط از دست میدهد و خنک میشود؛ پس از این، مبرد بر اثر قدرت موتور حرکت کرده و وارد اواپراتور میشود در اواپراتور فشار گاز ناگهان پایین میآید و با کاهش فشار سیال مبرد تبخیر شده و سرمای خود را به کویل ها میدهد؛ از طریق فن، باد به سمت کویل های مسی حاوی گاز مبرد پرتاب شده و دمای هوا پایین میآید.
انواع کمپرسور
کمپرسور در واقع گاز را فشرده کرده که بر اساس قانون گاز ها این کار باعث کاهش حجم و افزایش دمای گاز میشود.
کمپرسور پیستونی
همانطور که از نام این کمپرسور هم پیداست عملیات تراکم گاز توسط سیلندر و پیستون انجام میشود. ابتدا مبرد موجود در فضای کمپرسور توسط یک مکنده وارسد پیستون میشود؛ پیستون به سمت پایین حرکت کرده و گاز را متراکم میکند. این نوع کمپرسور از کمپرسورهای اولیه بوده و قدیمی است اما برای مناطق گرمسیر کشور ما مناسبتر است.
کمپرسور های روتاری
در کمپرسورهای روتاری، عملیات مکش مبرد و فشرده سازی آن را با استفاده از تیغههایی انجام میدهند که به صورت دایرهوار و در شیارهای متناسب با خود میچرخند. در این نوع کمپرسور مبرد توسط یک دستگاه مکیده میشود. در این نوع کمپرسور تراکم توسط فشاری که تیغه ها به هوا وارد میکنند، اتفاق می افتد. کمپرسورهای روتاری به درد مناطق سرد و مرطوب می خورند، نواحی شمال و غرب ایران از این دست هستند. مزایای کمپرسور روتاری نسبت به کمپرسور پیستونی عبارتند از:
- 1. راندمان بالاتری دارند
- 2. این کمپرسورها صدای کمتری از نوع پیستونی تولید میکنند
- 3. مصرف پایینتری دارند
کمپرسور مارپیچی
این کمپرسورها از دو مارپیچ تشکیل شدهاند که بر خلاف جهت هم میچرخند و ضمن کمپرس کردن مبرد باعث حرکت آن نیز میشوند. این نوع کمپرسور جدیدترین و بهترین مدل کمپرسور بوده و کمترین صدای ممکن را ایجاد میکند. این کمپرسور درواقع بیشترین عمر مفید را دارد و بسیار کممصرف است. در واقع تکنولوژی این یخچال ها بالاست و مدت زمان زیادی از ساختهشدن آنها نمیگذرد. در مقیاس کوچک هزینه نگهداری این کمپرسورها به صرفه نیست؛ بهخاطر همین بیشتر کاربرد این نوع کمپرسور در خنککنندههای فضاهای بسیار بزرگ و مکانهای عمومی است. گرچه کمپرسورهای مارپیچی در قیاس با کمپرسورهای پیستونی از تکنولوژی و راندمان بالاتری برخوردار هستند، اما قیمت بالا و هزینه نگهداری زیاد در احجام کوچک، مصرف آن را محدود کرده است. این کمپرسور ها به دلیل تکنولوژی پیچیده در صورت خرابی براحتی تعمیر کار مناسب آن یافت نمیشود و استفاده از روغن یا قطعات غیر اصلی میتواند در کارکرد این نوعع کمپرسور ها تاثیر منفی داشته باشد.
گاز مبرد
گاز مبرد نوعی سیال است که با جذب حرارت تغییر شکل داده و در چرخه های تبریدی کاربرد زیادی دارد. این سیستم ها معمولا برای خنک کردن محیط بکار میروند. در یخچال و فریز فروشگاهی گاز مبرد در درون فضای کمپرسور قرار دارد. در چیلر اما سیال مبرد آب است. مواد دیگری نیز در چرخه و سیکل تبریدی بهکار میروند آمونیاک و دی اکسید کربن هستند. یخچال و فریز فروشگاهی از گاز مبرد اتر بعنوان گاز مبرد استفاده می شده است. گازهایی مانند آمونیاک و دی اکسید کربن یا اتر قابل اشتعال و سمی هستند و برای استتفاده بسیار خطر ناک هستند؛ تا اینکه اولین گاز بی خطر برای این کار ساخته شد؛ بنام گاز فریون R22.
معمولا یخچال و فریزر ها و ادوات الکترونیکی ماننند بارکد خوان و صندوق از طریق قرار داد هایی شامل بند های مربوط به خدمات پس از فروش خریداری می شوند در مورد سایر تجهیزات مانند قفسه بندی ها نیز شرکت ها با ارائه خدمات پس از فروش در انواع قالب های مختلف، به کاربران خدمات دهی می کنند. در صورت تمایل می توانید مقاله انواع یخچال و فریزرهای فروشگاهی را مطالعه نمایید.
فروشگاه داران چنانچه قصد خرید جزئی و بصورت تک محصول را داشته باشند می توانند با مراجعه به نمایندگی های فروش و یا فروشگاه های تجهیزات فروشگاهی در بازار اقدام به خرید نمایند. خرید عمده تجهیزات به منظور تجهیز فروشگاه های بزرگ و یا بازطراحی و همچنین تجهیز شعب فروشگاه های زنجیره ای نیازمند تهیه و تدارک تعداد قابل توجهی از هریک از این تجهیزات است که ممکن است تولیدکنندگان کارگاهی قادر به تأمین آن در حجم انبوه نباشند.
شرکت اسپات با دارا بودن خطوط تولید انبوه و همچنین در اختیار داشتن افراد مجرب در حوزه مشاوره راه اندازی کسب و کار، تجربیات ارزشمندی در حوزه تجهیز انواع فروشگاه به ویژه فروشگاه های زنجیره ای در اختیار دارد. تجهیز فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش، کامبای، هایپرفمیلی بخشی از فروشگاه هایی هستند که توسط اسپات تجهیز شده اند.