اسپات آکادمی

یخچال هایپرمارکت

یخچال هایپرمارکتی

چنانچه در مقاله طراحی هایپرمارکت ها عنوان شد، با گسترش و افزایش تعداد فروشگاه های با فرمت هایپرمارکت و همچنین استقبال مشتریان به دلیل تجربه متفاوت خرید که در این فروشگاه ها کسب می نمایند، رعایت اصول طراحی فروشگاهی و همچنین استفاده از تجهیزات متناسب با نیاز و فضای هایپرمارکت اهمیت بسزایی در رسیدن به اهداف فروش خواهد داشت. گروه مهمی از این تجهیزات انواع قفسه های فروشگاهی هستند. افزون بر این از جمله تجهیزات پرکاربرد و مهم در هایپرمارکت ها یخچال ها هستند که اهمیت بالایی در نگهداری درست مواد غذایی و کالاهای فسادپذیر دارند.

یخچال هایپرمارکتی

انواع یخچال هایپرمارکتی

یخچال های فروشگاهی چنانکه در مقاله معرفی انواع یخچال و فریزرهای فروشگاهی عنوان شد، انواع یخچال های فروشگاهی در دو نوع موتورسرخود و موتورمرکزی وجود دارند. با توجه به فضای بزرگ هایپرمارکت ها عموما یخچال هایی در این فروشگاه استفاده می شوند که امکان اتصال چندین کابین به یکدیگر را فراهم سازند.

یخچال های ریموت یا موتورمرکزی به دلیل آنکه امکان اتصال سری کابین ها را فراهم می کنند برای این منظور مناسبند. به علاوه استفاده از این مدل یخچال ها به دلیل استفاده از یک مجموعه تولید برودت از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه هستند.

از سوی دیگر از آنجا که نوع خدمت رسانی در فروشگاه های هایپرمارکت بصورت سلف سرویس بوده و مشتریان خود اقدام به جمع آوری سفارشات و کالاهای مورد نیاز خود می نمایند، لازم است دسترسی آنان به تمامی کالاها از جمله کالاهای داخل یخچال به راحتی انجام پذیرد. برای این منظور در هایپرمارکت ها عموما از یخچال های پرده هوا استفاده می شود. در طراحی این یخچال ها به جای استفاده از درب، از پرده هوا به منظور جلوگیری از خروج هوای سرد داخل کابین استفاده می شود. این سیستم علاوه بر مدیریت مصرف انرژی، دسترسی به داخل کابین را نیز به بهترین نحو ممکن تسهیل می سازد.

یخچال هایپرمارکتی

طراحی یخچال هایپرمارکتی

از لحاظ ظاهر و ساختار طراحی یخچال های هایپرمارکتی را به انواع زیر می توان تقسیم نمود:

  • یخچال ایستاده
  • یخچال خوابیده
  • یخچال کانتری

یخچال های ایستاده عموما چیدمان کنار دیوار دارند در حالی که یخچال های خوابیده بصورت جزیره و چیدمان وسط هستند. یخچال های کانتری نیز به منظور نمایش برخی کالاهای خاص استفاده شده و عموما مشتری به کالای داخل آن دسترسی نداشته و تحویل سفارشات توسط اپراتور صورت می گیرد.

علاوه بر یخچال، فریزرهای فروشگاهی از دیگر تجهیزات برودتی است که در انواع هایپرمارکت کاربرد دارد. فریزرهای هایپرمارکتی نیز به منظور نگهداری و فروش کالاهایی همچون انواع گوشت و محصولات پروتئینی استفاده می شوند. فریزرهای هایپرمارکتی نیز در انواع مختف ایستاده، خوابیده و کانتری موجود است که هریک متناسب با کالای مورد نظر قابل استفاده هستند.

یخچال هایپرمارکتی

مدیریت مصرف انرژی در یخچال های هایپرمارکتی

مساله قابل توجه در یخچال های هایپرمارکتی میزان مصرف برق این تجهیزات است. از آنجا که این فروشگاه ها مدت زمان زیادی از روز مشغول به ارائه خدمات هستند و همچنین امکان خاموش کردن یخچال ها در زمان های تعطیلی به دلیل احتمال فساد مواد غذایی داخل آن میسر نیست، استفاده از یخچال های با مصرف انرژی کمتر بسیار با اهمیت است.

به منظور بهینه سازی مصرف انرژی، در طراحی یخچال های پرده هوا از پرده شب نیز استفاده می شود. این پرده به هنگام شب و در روزهای تعطیلی فروشگاه استفاده شده و موجب حفظ سرمایش داخل کابین و مصرف کمتر انرژی می شود. همچنین استفاده از مکانیزم هایی همچون سیستم گردش هوا و بدنه یا درب های عایق نیز در این زمینه بسیار موثر است.

از دیگر مواردی که منجر به کاهش مصرف انرژی در یخچال های هایپرمارکتی است، استفاده از لامپ های ال ای دی کم مصرف است. این لامپ ها با استفاده از فناوری روز، علاوه بر تولید نور و روشنایی مناسب و گرمایش اندک، مصرف انرژی کمی نیز دارند.

یخچال هایپرمارکتی

یخچال های هایپرمارکتی درب دار

انواع یخچال های هایپرمارکتی و یا فریزر بصورت درب دار نیز در این فروشگاه ها کاربرد دارند. در این محصولات به منظور مدیریت مصرف انرژی و جلوگیری از خروج هوای داخل کابین از درب های دو یا سه جداره عایق استفاده می شود. این درب ها می توانند بصورت قاب دار یا بدون قاب باشند. در مدل های بدون قاب، نمایش کالای داخل یخچال بهتر از مدل های قاب دار است.

شرکت اسپات در ساخت یخچال های درب دار خود علاوه بر رعایت نکات فوق، مواردی همچون استفاده از دستگیره های ارگونومیک و سیستم بسته شدن خودکار درب ها را لحاظ نموده است که منجر به افزایش کارایی محصول خواهد بود.

سیستم های تبریدی

انواع یخچال های هایپرمارکتی موتورمرکزی از کاندنسینگ یونیت های ویژه سیستم های برودتی برای ایجاد سرما استفاده می کنند. در این سیستم ها، از کندانسینگ یونیت با ظرفیت های متفاوتی استفاده می گردد. بطوریکه در یخچال های فروشگاهی و صنعتی، کندانسینگ یونیت (عمدتاً هوا خنک) در ظرفیت های پایینی بکار گرفته می شود. در سردخانه ها کاندنسینگ یونیت (عمدتاً آب خنک) استفاده رایجی دارد و در ظرفیت های نسبتاً بالایی ساخته می شود. استفاده از اواپراتور هوایی در سردخانه ها، معمول ترین سیستمی است که برای تولید هوای سرد، پیش بینی می گردد و تأمین مبرد سرد (فرئونی یا آمونیاکی) جهت عبور از کویل اواپراتور به کمک کاندنسینگ یونیت انجام می گیرد. عمدتاً دسته بندی کاندنسینگ یونیت ها، بر اساس چگونگی مکانیزم دفع حرارت در کندانسور آنها، تعریف می شود:

کاندنسینگ یونیت هوا خنک: در این نوع از کاندنسینگ یونیت، کندانسور (کویل فین گذاری شده) از طریق تبادل انرژی با هوا، خنک می شود. بطوریکه مبرد داغ خروجی از کمپرسور، وارد لوله های فین دار کویل کندانسور شده و هوای محیط توسط فن های دمنده یا مکنده تعبیه شده، از روی لوله ها عبور داده می شود.

کاندنسینگ یونیت آب خنک:  نوعی از کاندنسینگ یونیت که در آن، کندانسور (مبدل پوسته و لوله) از طریق تبادل انرژی با آب، خنک می شود. بطوریکه مبرد داغ خروجی از کمپرسور، وارد پوسته کندانسور شده و جریان آبی با دمای مناسب (تولید شده توسط برج خنک­ کننده) از درون لوله ها عبور داده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *