اسپات آکادمی

کاربرد فناوردی RFID در خرده فروشی

فناوری RFID در خرده فروشی

فناوری شناسایی از طریق فرکانس رادیویی

امروزه فناوری های گوناگونی در صنایع مختلف به کار گرفته می شود که علاوه بر تسهیل فرآیندها منجر به افزایش راندمان و کاهش خطا نیز می گردد. یکی از این فناوری ها فرکانس شناسایی رادیویی است که کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف از جمله خرده فروشی دارد. امروزه ضرورت شناسایی خودکار عناصر و جمع آوری داده مرتبط به آنان بدون نیاز به دخالت انسان جهت ورود اطلاعات در بسیاری از عرصه های صنعتی ، علمی ، خدماتی و اجتماعی احساس می شود . در پاسخ به این نیاز تاکنون فناوری های متعددی طراحی و پیاده سازی شده است. آر اف آی دی یا سیستم شناسایی فرکانس های رادیویی, سیستمی است که به منظور ایجاد سهولت در نقل وانتقال اطلاعات مربوط به اشیاء است. بسیاری از خرده فروشان بزرگی همچون والمارت از این فناوری در فروشگاه های خود استفاده می کنند.

فناوری RFID در خرده فروشی

RFID در فروشگاه

تصور کنید مشتری وارد فروشگاه شما شده و اقلام مورد نیازش را در داخل چرخ دستی یا سبد خرید قرار می‌دهد پس از آن نوبت به صندوق‌دار می‌رسد که باید بارکد تک تک کالاها را با استفاده از بارکدخوان خوانده و وارد سیستم کند که کاری زمان‌بر است و اغلب از آن‌جا که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و هایپرمارکت‌ها تعداد اقلامی که مشتریان خریداری می‌کنند زیاد است، صف‌های طولانی‌ای در فروشگاه‌های زنجیره‌ای تشکیل می‌شود. گاهی اوقات نیز مخدوش شدن علائم بارکد، از خواندن اطلاعات جلوگیری می‌کند که این خود موجب مشکلات بیشتری می‌شود.

اما با این فناوری دیگر نیاز نیست مشتری در صف‌های طولانی بایستد یا حتی نیاز نیست کالاها را به صندوق‌دار و نگهبان نشان دهد. در این فناوری از بارکد به شکل برچسب معمولی استفاده نمی‌شود ، در این فناوری  با فرستان علائم رادیویی، تمامی اطلاعات جاری کالا از قبیل تعداد، قیمت، وزن و … را به کامپیوترهای موجود در درهای خروجی مخابره می شود.

در این فناوری، ارتباطات به صورت فرآیندی سه مرحله ای با یک سری تجهیزات خاص صورت می گیرد این تجهیزات عبارتند از: یک دستگاه خواننده، یک گیرند به همراه یک کد گشای خاص منظوره و بالاخره یک دستگاه گیرنده پیشرفته ای که به محض دریافت داده به طور خودکار آن را جواب می دهد.

فناوری RFID در خرده فروشی

RFID در انبارداری

علاوه بر فروشگاه های فیزیکی و آنلاین، انواع انبارها نیز می توانند به نحو مؤثری از این فناوره بره مند شوند. استفاده از این فناوری در انبارها می تواند دقت دقت سیستم کنترل موجودی را تا 99% افزایش دهد. فرآیندهای اصلی مدیریت انبار عبارتند از: دریافت کالای ورودی انبار، جانمایی کالا در انبار، انبارگردانی و کنترل موجودی انبار، انتخاب و خروج کالا از انبار، بسته بندی و حمل و نقل  از مزایای استفاده از این فناوری در انبار می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • افزایش دقت در حمل و نقل
  • کاهش زمان دریافت در انبار
  • افزایش قابلیت دید در انبار
  • افزایش دقت در کنترل موجودی
  • افزایش سرعت شمارش کالاها

از مزایای استفاده از این فناوری می توان به دوام و ماندگاری، عدم نیاز به خط دید مستقیم برای اسکن، امکان مخفی بودن تگ ها، به حداقل رساندن احتمال فرسودگی، عدم امکان دستکاری و مخدوش شدن کدها و ذخیره سازی حجم بیشتری اطلاعات اشاره نمود. از وی دیگر هزینه بالا برای به کارگیری از معایب این فناوری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *