معرفی انواع یخچال ویترینی و کاربرد آنها
یخچالهای ویترینی، نوعی از یخچالهای فروشگاهی هستند که برای کاربردهای نگهداری مواد غذایی در صنعت خدمات غذایی طراحی شدهاند. آنها میتوانند مقادیر زیادی محصول غذایی و مواد غذایی را در دمای مناسب نگه داشته و حفظ کنند. اکثر تولیدکنندگان، مدلهایی را در یک، دو و سه بخش برای نگهداری بیشتر مواد غذایی با ظرفیت بالا و سازماندهی مناسب ارائه میدهند. این محصولات در دو مدل با کمپرسور نصب شده در بالا یا پایین موجود هستند. یخچالها میتوانند دارای دربهای یک تکه جامد، دربهای شیشهای، یا دربهای اسپلیت باشند و مدلهای بزرگتر بیشتر اوقات انواع درها را در یک واحد ترکیب میکنند.
تجهیزات برودتی فروشگاه انواع یخچالهای تجاری را برای فروش ارائه میدهند. با استفاده از انواع یخچال و فریزر فروشگاهی، شما میتوانید انواع نوشیدنی و محصولات غذایی را در دمای مناسب نگه دارید تا مشتریان شما مشتاق خرید باشند. انواع مختلف یخچال و فریزر ویترینی، روشهای قابل اعتمادی را برای نگه داشتن کالاهای تازه، خنک و آماده خوردن و نوشیدن به شما ارائه میدهند. در مقاله انواع یخچال و فریزر فروشگاهی با مدلهای متنوع این محصول آشنا شوید.
در گذشته از یخچال و فریزری استفاده میشد که فضای زیادی را در مغازه اشغال میکردند. با گذشت زمان و ایجاد فروشگاههای بزرگ و همچنین تغییر رفتار مشتریان برای انتخاب کالاهای مورد نیاز، نوع یخچالهای فروشگاهی و نحوه چیدمان محصولات نیز تغییر کرده است. یخچال خوابیده در گذشته بسیار مورد استفاده قرار میگرفت، اما امروزه با تغییر فضای فروشگاهها، یخچال خوابیده نیز شکل جدیدی به خود گرفته و مطابق با نیاز مشتری تغییر کرده است.
انواع یخچالهای ویترینی
یخچالهای درب شیشهای: کارآمدترین نوع یخچال تجاری برای نمایش غذاهای بسته بندی شده، نوع درب شیشهای است که برای مشاغل خرده فروشی و نگهداری مواد غذایی ضروری هستند.
یخچال کانتری: این میزها به اپراتورها محلی برای تهیه و نمایش پیتزا، سالاد یا ساندویچهای مختلف کمک میکنند. مشتری میتواند مراحل مختلف تهیه غذا را مشاهده کند.
یخچالهای ویترینی در هوای آزاد: این نوع یخچالها معمولا در محیطهای بیرونی قرار داده میشوند. نوشیدنی، غذا و محصولات دیگر درون آن قرار گرفته و مشتریان به راحتی از بین آنها انتخاب و خریداری میکنند. این نوع چیدمان اگر با طراحیهای مختلف و نورپردازی همراه باشد باعث جذب مشتری بیشتر میشود.
یخچالهای ویترینی مناسب نانوایی: این یخچالها برای تازه نگه داشتن محصولات نانوایی و نمایش محصولات تولیدی به مشتریان ایده آل هستند. این نوع یخچالها با شیشههای منحنی یا مستقیم در دسترس هستند.
همانند تمام تجهیزات آشپزخانه و سرویسهای غذایی، یخچالهای تجاری نیز به گونهای طراحی شدهاند که در برابر خواستههای سنگین استفاده از آنها در رستوران و فروشگاه ایستادگی کند. اکثر قسمتهای خارجی آنها با فولاد ضد زنگ ساخته شدهاند و فضای داخلی برای مقاومت در برابر رطوبت ثابت و قرار گرفتن در معرض هوای مختلف طراحی شده است. علاوه بر این، از آنجا که آشپزخانههای تجاری اغلب گرم هستند، یخچالهای مخصوص مشاغل تجاری و فروشگاههای خدمات غذایی با سیستمهای خنک کننده بزرگ و کارآمد طراحی شدهاند. این نه تنها به این معنی است که آنها به طور مداوم وسایل را در دمای ایمن نگه میدارند،
بلکه به آنها این امکان را میدهد تا به سرعت بتوانند هوای داخل کابینتها را دوباره خنک کنند. یخچالهای مسکونی ممکن است نتوانند مطابق با خواستههای فروشگاههای مواد غذایی باشند و یا غذا را در دمایی که رشد باکتریها را محدود میکند نگه دارند. این نقص میتواند زمینه را برای ایجاد فساد در مواد غذایی و شیوع بیماریهای ناشی از غذا باز کند.
یخچالهای تجاری به طور خاص برای خواستههای منحصر به فرد برنامههای خدمات غذایی طراحی شدهاند. فراتر از ویژگیهای جهانی که باعث ایجاد دوام و تاثیر بیشتر در خنک سازی میشوند، یخچالهای مخصوص رستوران نیز وجود دارند که به منظور برآورده ساختن خواستههای منحصر به فرد مانند سرد نگه داشتن غذا در حین جابجایی آن در مکانهای بزرگ و نگهداری مواد غذایی در قفسههای مختلف وجود دارند. با توجه به دلایل گفته شده استفاده از یخچالهای ویترینی تجاری بسیار پر کاربرد است.
آیا یخچالهای تجاری ویترینی از نظر انرژی کارآمد هستند؟
همانند بسیاری از محصولات مصرفی، سرمایه گذاری بیشتر هنگام خرید یخچال تجاری میتواند منجر به صرفه جویی قابل توجهی شود. مارکهایی از جمله Refrigeration True ، Beverage Air و Kelvinator یک گام بالاتر از مدلهای دیگر هستند و سیستمهای خنک کننده را با اجزای بزرگتر و قویتر از حد لازم در واحدهای خود ارائه میدهند. اگر یخچال شما از ویژگیهای بهتری برخوردار باشد هنگام نصب نیاز به وسایل خنک کننده جانبی ندارید و همین امر باعث کاهش هزینههای مصرفی میشود.
جلوگیری از مشکلات رایج در یخچال فروشگاهی
با انجام برخی از نگهداریهای ساده یخچال تجاری، میتوان از رایجترین مسائل جلوگیری کرد.
هنگام سفارش: هنگام خرید مطمئن شوید مرکزی که یخچال را از آن خریداری میکنید، جابجایی و تحویل آن را انجام میدهد. برخی از یخچالها دارای ابعاد بزرگی هستند و جابجایی غیر اصولی آنها باعث آسیب و خسارت به آنها میشود.
هنگام نصب: توصیه میشود پس از تحویل و نصب یخچال، به مدت 24 ساعت یخچال بدون حرکت و خاموش باقی بماند تا روغن موتور و سایر مایعات داخل آن ته نشین شوند. آنها معمولاً در حین حمل، تحویل و نصب از جای خود خارج میشوند و این امر باعث میشود سیستم نتواند دمای تنظیم شده را حفظ کند. قبل از شروع دوره استراحت 24 ساعته، برای اطمینان از تراز بودن کامل آن، از ابزار تراز و برای آماده سازی آن نقطه، از شیمز یا کاستورهای قابل تنظیم استفاده کنید. یخچال و فریزرهای ناهموار با مشکلات متعددی روبه رو میشوند.
در حال استفاده: روشهای ساده شامل جلوگیری از باز نگه داشتن بیش از حد درها تا حد زیادی از مشکلات مختلف جلوگیری میکند. یکی از مهمترین اقدامات نگهداری یخچال تجاری، تمیز کردن منظم سیم پیچهای کندانسور است. کویلهای مسدود شده توسط آوار، به اندازه کویلهای تمیز، خنک نمیشوند و باعث میشوند که یخچال دمای مناسب را حفظ نکند، با کار زیاد خود باعث افزایش قبوض آب و برق و حتی باعث خرابی سیستم میشود.
منابع: