اهمیت کانتر فروشگاهی
تجهیزات و ملزومات فروشگاهی طیف گسترده و متنوعی دارند که تمامی انواع خرده فروشی قادرند با توجه به نیاز خود از آنها بهره مند شوند. از جمله مهمترین این تجهیزات می توان به: قفسه های فروشگاهی، تجهیزات برودتی فروشگاهی، صندوق یا میز چک اوت، ویترین یا کانتر فروشگاهی، استند و … اشاره نمود.
کانترهای فروشگاهی از روزهای نخست پیدایش اولین فروشگاه ها جزو ضروری ترین تجهیزات به شمار می آمدند چرا که در اغلب مواقع نقش صندوق فروشگاهی را نیز ایفا نموده و محل نگهداری صندوق دخل به حساب می آمدند.
امروز با تغییرات شگرفی که در طراحی و ساخت این لوازم ایجاد شده است، فروشگاه داران به مراتب راحتتر از گذشته قادرند امور حسابداری فروشگاه را سامان بخشیده و از مزیتهایی همچون برخورادی از سیستم های ایمنی بهره مند شوند. در مقاله انواع میز صندوق فروشگاهی به صورت مجزا گروه بندی این تجهیزات معرفی شده است.
انواع کانتر فروشگاهی
چک اوت کانترهای فروشگاهی مدل های متنوعی دارند که در یک دسته بندی کلی می توان آنها را به دو گروه استاتیک و دینامیک تقسیم نمود.
کانترهای استاتیک از جمله انواع کانترهایی هستند که برای خرده فروشی های کوچک و فروشگاه هایی که مشتریان اغلب حجم سفارشات اندکی دارند مانند انواع بوتیک ها و فروشگاه های پوشاک و یا لوازم التحریرفروشی ها مناسبند.
کانترهای فروشگاهی استاتیک اغلب دارای کاربری به عنوان ویترین نیز هستند و می توان برای نمایش کالاهای کوچک از آنها استفاده نمود. طراحی این تجهیزات اغلب بصورتی است که سیستم های حسابداری روی آن مستقر می شود از اینرو فروشگاه داران می توانند کنترل خوبی روی این بخش از فروشگاه داشته باشند.
از سوی دیگر انواع کانترهای دینامیک که با نام چک اوت کانتر نیز شناخته می شوند، عموما دارای بخش صندوق و سیستم نرم افزاری هستند که فرآیند حسابرسی سفارشات مشتری با استفاده از آن براحتی امکانپذیر است. این بخش می تواند شامل قطعات سخت افزاری همچون مانیتور، اسکنر، بارکدخوان، فیش پرینتر و قسمت نرم افزاری مانند نرم افزار حسابداری فروشگاهی است.
همچنین بخش هایی همچون پنل شرایط اضطراری برای جلوگیری از سرقت قابل افزودن است.
ابعاد کانتر فروشگاهی
کانترهای فروشگاهی از نظر ابعاد نیز بسیار متنوعند. اغلب صندوق های فروشگاهی دینامیک به دلیل اینکه دارای قسمتهایی همچون تسمه نقاله و سینی جمع آوری سفارشات هستند، عموما ابعاد بزرگتری نسبت به مدل های استاتیک دارند. در صورتی که فضای فروشگاه محدود باشد می توان بصورت سفارشی مدلهایی با ابعاد کوچکتر که این امکانات را نیز دربرداشته باشد طراحی و تولید نمود.
انواع مدل های کانترهای دینامیک از نظر طراحی می تواند بصورت راست چین یا چپ چین باشد تا از نظر محل قرارگیری در فروشگاه نیز دست فروشگاه داران و طراحان فضا باز باشد.
جنس کانتر فروشگاهی
کانترهای فروشگاهی می توانند از جنس های مختلف فلزی، چوبی یا ام دی اف ساخته شوند. انواع فلزی آن به دلیل استحکام و استقامت بیشتر، پرکاربرد هستند و در انواع فروشگاه ها اعم از سوپرمارکت، هایپرمارکت، فروشگاه های تخصصی مانند سوپرپروتئین و … مورد استفاده می گیرند.
انواع ام دی اف یا چوبی آن نیز در فروشگاه های ویژه ای همچون بوتیک ها، کتاب فروشی ها و لوازم التحریر فروشی ها کاربرد دارند. این کانترها علاوه بر اینکه می توانند به عنوان ویترین برای نمایش برخی کالاهای با ابعاد کوچک استفاده شوند، محل استقرار سیستم نرم افزاری و حسابداری فروشگاه نیز هستند.