اسپات آکادمی

انواع فریزر فروشگاهی

انواع فریزر فروشگاهی

انواع فریزر فروشگاهی کدام است و چه کاربردی دارد؟

از جمله تجهیزات ضروری و بسیار کاربردی در انواع فروشگاه خرده فروشی به خصوص فروشگاه های خرده فروشی، تجهیزات برودتی اعم از انواع یخچال و فریزرهای فروشگاهی است. فریزرهای فروشگاهی در مدل های مختلف به منظور نمایش و نگهداری کالاهای فسادپذیر مانند انواع گوشت و محصولات پروتئینی و همچنین محصولات لبنی مانند بستنی مورد استفاده قرار می گیرد.

با گسترش فرمت های فروشگاهی، تجهیزات و ملزومات آنها نیز تغییر یافته و مدل های متنوع تری از آنها امروز در اختیار فروشگاه داران است تا فضای فروشگاه خود را تجهیز نمایند. فریزرهای فروشگاهی نیز دارای تنوع زیادی در ظاهر و کاربری هستند که از آن جمله می توان به انواع زیر اشاره نمود:

  • فریزرهای ایستاده
  • فریزرهای خوابیده
  • فریزرهای کانتری

هر یک از این فریزرها نیز دارای انواع گوناگونی هستند که دست فروشگاه داران را برای انتخاب باز می گذارد.

فریزر فروشگاهی ایستاده

مدل فریزرهای فروشگاهی بسته به محل استفاده و کالاهای چیدمان شده متفاوت است. به عنوان مثال برای نمایش کالاهایی مانند انواع محصولات پروتئینی بسته بندی شده می توان از فریزر ایستاده فروشگاهی استفاده نمود.

ابعاد این فریزرها نیز می تواند بسته به نیاز مشتری متفاوت باشد. طراحی داخلی این محصولات به گونه ای است که از سیستم مدیریت مصرف انرژی به منظور بهینه سازی مصرف استفاده می شود. برخی از این فریزرها دارای بک پنل های با امکان به جریان در آوردن هوا هستند و بدین طریق هوای سرد در سراسر کابین بصورت یکدست به جریان درآمده و دمای آن در تمامی نقاط یکسان می شود.

فریزرهای فروشگاهی نیز مانند یخچال ها به دو حالت کلی موتور سرخود و موتور مرکزی ساخته می شوند. در صورتی که تعداد فریزرهای مورد نیاز یک فروشگاه کم باشد عموما به صورت موتورسرخود ساخته و استفاده می شوند. استفاده از موتور مرکزی برای مواقعی که چندین کابین بصورت سری در کنار یکدیگر قرار می گیرند، صرفه اقتصادی دارد.

انواع فریزر فروشگاهی

فریزر فروشگاهی خوابیده

در برخی فروشگاه ها به دلیل محدودیت فضا به جای فریزرهای ایستاده از فریزرهای خوابیده روباز استفاده می شود. فریزرهای خوابیده روباز علاوه بر اینکه دسترسی مشتری را راحت می سازد، به دلیل نداشتن درب و پوشش، نمای کاملی از محصولات ارائه می دهد. از اینرو استفاده از آنها در فروشگاه های با خدمات سلف سرویس بسیار مناسب است.

نوع دیگری از فریزرهای خوابیده، فریزرهای صندوقی یا فریزر بستنی هستند که عموما به منظور چیدمان محصولات لبنی مانند بستنی و فالوده استفاده می شوند. محصولات لبنی خانواده بستنی به دلیل اینکه بسیار مورد استقبال مشتریان هستند، نقش قابل توجهی در افزایش خریدهای برنامه ریزی نشده دارند. از اینرو این فریزرها عموما در نزدیکی درب ورود یا خروج قرار می گیرند. به همین دلیل لازم است از نظر ابعاد، کم حجم باشند تا براحتی در این نقاط از فروشگاه جانمایی شوند.

فریزرهای کانتری

فریزرهای کانتری از دیگر انواع تجهیزات برودتی فروشگاهی هستند که برای نمایش گروه کالایی خاص از آنها استفاده می شود. در این محصولات مشتری بصورت مستقیم به داخل کابین فریزر دسترسی ندارند و کالاهای مورد نیاز آنها توسط اپراتور یا مسئول فروشگاه تحویل داده می شود. این فریزرها به دلیل ارائه نمایش کالا بصورت ویترین به این نام شهرت دارند و اغلب در فروشگاه های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع فریزر فروشگاهی

تجهیزات برودتی از آنجا که بخش قابل توجهی از انرژی مصرفی فروشگاه ها را به خود اختصاص می دهند، لازم است از سیستم های مدیریت مصرف انرژی برخوردار باشند. مصرف انرژی از جمله موارد بسیار مهمی است که در کنترل و مدیریت هزینه های فروشگاه بسیار اهمیت دارد. استفاده از تجهیزات برودتی پرمصرف نه تنها می تواند منجر به تحمیل هزینه های گزاف انرژی شود، بلکه این دستگاه ها عموما از کیفیت پایین و متوسط عمر کمتری برخوردارند که از این جنبه نیز هزینه های بالایی متوجه صاحبان کسب و کار می شود.

در این مقاله به انواع و ویژگی های تجهیزات برودتی فروشگاهی اعم از انواع فریزرهای ایستاده، خوابیده و کانتری پرداختیم. یخچال و فریزرهای فروشگاهی یکی از زیرگروه های تجهیزات برودتی صنعتی هستند. یخچال های صنعتی طیف بسیار متنوعی دارند که در مراکز مختلفی اعم از بیمارستان ها، آشپزخانه ها، مراکز تولید دارو و … مورد استفاده قرار می گیرند.

این تجهیزات به دلیل حفظ کیفیت و سلامت محصولات زودفسادپذیری همچون محصولات پروتئینی و یا فرآورده های دارو همیت بسیار بالایی داشته و از تجهیزات ضروری این مراکز به حساب می آیند.

فریزر درب دار

فریزرهای فروشگاهی عموما بصورت درب دار تولید می شوند. در برخی موارد که مراجعه مشتریان به فریزر فروشگاه زیاد باشد ممکن است از مدل های بدون درب استفاده شود که از مکانیزم پرده هوا برای حفظ دمای داخل کابین استفاده می شود.

در حالت کلی از آنجا که محدوده دمایی فریزرها در مقایسه با یخچال کمتر است، استفاده از درب برای این تجهیزات مقرون به صرفه تر است چرا که استفاده از پرده هوا حفظ دمای داخل کابین را تا حد مورد نظر ممکن است برآروده نسازد.

درب های مورد استفاده در فریزرها با استفاده از نوارهای لاستیکی ویژه عایق بندی می شود که سلامت این نوارهای لاستیکی یکی از معیارهای کنترل سلامت محصول است و فروشگاه داران در صورت مشاهده هرگونه ایراد در این نوارها بایستی در راستای رفع ایراد اقدام نمایند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *