تجهیزات برودتی فروشگاهی شامل چه اقلامی است؟
تجهیزات برودتی در فروشگاه ها از آنجا که نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت محصولات فاسدشدنی دارند، جزو اقلام ضروری لوازم فروشگاهی است. در سالهای دور که خبری از انواع یخچال و فریزر نبود، مواد غذایی بصورت تازه تهیه و مصرف می شد و امکان نگهداری و ذخیره سازی آن وجود نداشت. در بعضی مناطق از یخچال های طبیعی و برخی سازه ای مخصوص برای خنک نگه داشتن محصولات استفاده می شد.
بعد از اختراع یخچال و فریزر، تحول بزرگی در عرصه نگهداری و خرید وفروش مواد غذایی ایجاد شد. با وجود یخچال و فریزر بسیاری از مواد غذایی قابلیت نگهداری برای مدت طولانی تری داشتند و بسیاری از مشکلات زنجیره تأمین مواد غذایی با استفاده از این تجهیزات برطرف شد. یخچال و فریزرهای صنعتی و فروشگاهی از جمله محصولات این گروه بودن که با هدف استفاده در صنایع مختلف و فروشگاه ها به بازار عرضه شد.
انواع فریزر فروشگاهی کدام است؟
در مقاله انواع یخچال و فریزر فروشگاهی به مدل های مختلف این محصولات و کاربری آنها اشاره کردیم. در حالت کلی انواع فریزرهای فروشگاهی را به دو گروه ایستاده و خوابیده می توان تقسیم نمود. در هر دو مدل از این فریزرها قابلیت اینکه محصول بصورت درب دار یا بدون درب ساخته شود وجود دارد اما از آنجا که دمای داخل کابین فریزرها در مقایسه با یخچال بسیار کمتر بوده و حفظ این دما بدون استفاده از درب دشوار است، اغلب فریزرهای فروشگاهی بصورت درب دار ساخته می شوند و در صورتی که محصول بدون درب باشد غالبا دارای میانگین دمایی بالاتری در مقایسه با مدلهای درب دار خواهد بود.
فریزرهای ایستاده فروشگاهی برای نمایش چه محصولاتی استفاده می شوند؟
فریزرهای ایستاده فروشگاهی همانگونه که ذکر شد اغلب بصورت دربدار تولید و مورد استفاده قرار می گیرند. انواع کالاهای فسادپذیر که نیاز به نگهداری در دمای زیر صفر را دارند در این محصولات نمایش داده می شوند. کالاهایی اعم از: انواع گوشت، مرغ و محصولات پروتئینی، پنیرهای فرآوری شده مانند پنیر پیتزا، محصولات نیمه منجمد مانند غذاهای آماده و … از جمله فرآورده های غذایی هستند که در فریزرهای ایستاده نگهداری و عرضه می شوند.
در صورتی که نیاز باشد نمایش کاملتری از محصولات ارائه شود می توان از انواع فریزرهای خوابیده استفاده نمود.
تفاوت فریزرهای ایستاده با خوابیده در چیست؟
از نظر عملکرد این دو محصول تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند اما ممکن است بسته به شرکت تولید کننده محدوده دمایی هر یک از این دو نوع با یکدیگر متفاوت باشد. از آنجا که فریزرهای خوابیده عمدتا برای نمایش کالاهایی مانند بستنی استفاده می شوند عموما دارای دمای پایینتری در مقایسه با فریزرهای ایستاده هستند. درب این نوع از فریزرهای نیز هم بصورت کشویی و هم بصورت لولایی قابل ساخت است. همچنین نوع شیشه درب نیز می تواند از نوع شیشه تخت یا مخدب باشد که انتخای آن بستگی به نیازهای مشتری دارد.
قطعات اصلی در فریزرهای فروشگاهی کدام است؟
همانند یخچال فروشگاهی، فریزرهای فروشگاهی نیز از دو بخش اصلی موتور و کابین تشکیل می شوند. در موتور محصول قطعاتی همچون کمپرسور از مهمترین بخش های موتور به حساب می آیند که وظیفه اصلی آن تأمین برودت است. در کابین نیز درب فریزر یکی از مهمترین اجزای آن به حساب می آید که اکثرا بصورت دو یا سه جداره ساخته می شوند تا از خروج سرمای داخل کابین جلوگیری به عمل آید.
قیمت فریزرهای فروشگاهی چگونه تعیین می شود؟
یکی از مهمترین فاکتورهایی که در خرید مشتریان اثرگذار است، قیمت محصول است. قیمت مناسب در کنار کیفیت مورد رضایت مشتری از جمله عواملی است که می تواند بر روی انتخاب مشتری تأثیر مستقیم داشته باشد.
در مورد فریزرهای فروشگاهی عواملی همچون مواد اولیه، نوع کمپرسور، نوع شیشه درب ها، هزینه ای ساخت و تولید و بسیاری عوامل دیگر در تعیین قیمت نهایی محصول اثرگذار است. به عنوان مثال زمانی که یک تولیدکننده سفارش انبوه برای ساخت محصول داشته باشید می تواند با خرید عمده مواد اولیه و زمانبندی درست نیروی کار در جهت کاهش قیمت حرکت نماید. و برعکس در تولید سفارشی و تعداد کم محصول قیمت نهایی بالاتر خواهد بود.
از سوی دیگر کیفیت و نوع قطعات به کار رفته در ساخت محصول نیز در تعیین قیمت آن بسیار حائز اهمیت است. برای مثال استفاده از شیشه های سکوریت برای درب و دیواره های کناری محصول منجر به افزایش کیفیت آن خواهد بود و در عین حال قیمت آن را نیز افزایش خواهد داد.
فریزر ایستاده در کدام فروشگاه ها کاربرد دارد؟
فریزرهای ایستاده از آنجا که در ابعاد متفاوت عرضه می شوند، در فروشگاه های مختلف با اندازه های متفاوت قابلیت جانمایی دارند. به عنوان مثال برای فروشگاه های با ابعاد کوچ می توان از فریزرهای تک درب استفاده نمود. در فروشگاه های بزرگتر نی انواع بزرگتر که تعداد درب های بیشتری دارند می توان استفاده نمود.