اسپات آکادمی

قفسه بندی سبک انبار

قفسه بندی سبک انبار

انواع قفسه‌بندی انبار کدام است؟

در مقاله انواع قفسه بندی انبار عنوان شد که قفسه ها از جمله پرکاربردترین و ضروری ترین تجهیزات در مراکز خرده فروشی، عمده فروشی و انبارها محسوب می شوند. بدون استفاده از این تجهیزات فضای فروشگاه ها بسیار درهم ریخته و نامرتب خواهد بود و دسترسی به بخش ها و کالاهای مختلف به سختی امکانپذیر است. به علاوه با گسترش فروشگاه هایی با سطح خدمات سلف سرویس، استفاده از این قفسه ها بسیار ضروری به نظر می رسد چرا که مشتریان بایستی به راحتی به تمام بخش های فروشگاه و کالاهای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.

در یک دسته بندی کلی می توان انواع قفسه بندی را به سه دسته قفسه بندی سبک، نیمه سنگین و سنگین تقسیم نمود که این دسته بندی با توجه به تحمل وزنی آنها تعیین می شود.

قفسه بندی سنگین و نیمه سنگین

همچنانکه از نام این گروه عیان است، این قفسه ها تحمل وزنی بالاتری در مقایسه با قفسه های سبک دارند. از اینرو کاربری آنها بیشتر در انبارها و مراکز توزیع است. این گروه از قفسه ها ساختار نسبتا متفاوتی دارند و برای افزایش تاب آوری از بازویی و تقویت کننده های ضربدری در ستونها استفاده می شود. بنا به نیاز و محل استفاده می توان تحمل وزنی آنها را حتی تا هزاران کیلوگرم افزایش داد. این گروه از قفسه ها اغلب در قفسه بندی انبار صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

قفسه بندی سنگین انبار

قفسه‌بندی سبک

قفسه‌های فروشگاهی یکی از مهمترین اجزا برای به نمایش گذاشتن اقلام فروشی در فروشگاه‌ها و دسته بندی و نظم دهی در آنهاست. با نمایش درست کالاها به مشتری می‌توان خرید را در وی‌ترغیب کرد و فروش را بالاتر برد. در انبار‌ها هم که محل نگهداری اقلام بسیار زیادی است از قفسه‌ها به وفور استفاده می‌شود.

انواع مختلف قفسه‌ها با توجه به جنس و ساخت و حجمی از بار که می‌توانند تحمل کنند به دسته قفسه‌های سنگین و نیمه سنگین و از سوی دیگر قفسه‌های سبک تقسیم بندی می‌شوند.

قفسه‌های فروشگاهی نقش مهمی در به نمایش گذاشتن محصول دارند با نمایش خوب، مشتری راحت‌تر محصول مورد نیاز خود را پیدا می‌کند علاوه بر این قفسه‌های فروشگاهی باعث ایجاد راهرو‌ها و مسیرهای حرکت می‌شوند با قرار دادن کالاهای مناسب در مسیر حرکت مشتریان میتوان راندمان فروش را بالا برد و وسوسه خرید کالای مورد نظر را برای مشتریان ایجاد کرد.

امروزه قفسه‌بندی‌ها در طرح‌ها و جنس‌های مختلف و برای طیف وسیعی از حجم‌ها تولید، و مورد استفاده قرار می‌گیرند. این قفسه‌ها را می‌توان از جنس پلاستیک، چوب و یا فلز انتخاب کرد که هر کدام با توجه به ویژگی‌هایی که دارند قفسه‌های منحصر به فردی خواهند بود.

جنس قفسه

قفسه های سبک تنوع بیشتری از نظر طرح و ابعاد و اندازه دارند و می توان با توجه به فضای فروشگاه از جنس های مختلفی برای آنها استفاده نمود. به عنوان مثال در برخی فروشگاه ها می توان از قفسه های چوبی و یا ام دی اف برای چیدمان استفاده نمود.

انبار اُکالا

انواع قفسه بندی سبک

قفسه های سبک فروشگاهی عموما در دو مدل کلی یک و دو طرفه ساخته می شوند. مدل یک طرفه در دو حال دیواری و خودایستا موجود است که در مدل خودایستا بر خلاف مدل دیواری برای چیدمان قفسه نیاز به دیوار و اتصال به آن نیست. قفسه های دوطرفه نیز برای چیدمان در راهروهای میانی به کار می روند.

برخی مواقع جهت ایجاد نمایی کامل از قفسه های گرد، بیضی یا چهارطرفه استفاده می شود که از همه جوانب دسترسی دارند. به علاوه با استفاده از این قفسه ها جریان رفت و آمد را نیز می تواند به سمت و سوی دلخواه هدایت نمود.

اغلب کالاهایی که در فروشگاه های خرده فروشی بر روی قفسه ها چیده می شوند در محدوده تحمل وزنی این تجهیزات قرار دارند. برخی کالاها مانند قوطی های روغن یا کیسه های برنج که دارای ابعاد و وزن بیشتری نسبت به سایر کالاها هستند باید در قفسه های دیگری چیده شوند که از تحول وزنی بیشتری برخوردارند. این قفسه ها با نام های مختلفی مانند قفسه برنج، قفسه چهارستون و یا قفسه باتی راک شناخته می شوند.به منظور افزایش تحمل وزنی و استقامت در این قفسه ها از دو ستون اضافی در بخش جلویی محصول استفاده می شود. همچنین در برخی مدل ها عمق سینی طبقات از طریق بخش جداشونده قابل افزایش یا کاهش است.

هزینه قفسه های سبک فروشگاهی نیز به عوامل مختلفی مانند ابعاد و جنس محصول بستگی دارد. معمولا قفسه هایی که بصورت کامل و یا بعضی قسمتها از چوب یا ام دی اف ساخته می شوند، قیمت بالاتری دارند. همچنین قفسه های دیواری عموما ارزانتر از قفسه های خودایستا تمام می شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *